UN NOU GALLECS

Malgrat que desconec perquè no ha despertat gaire l'interès, vull fer saber de la importància que crec que tindrà el projecte iniciat a can Cruz per al futur de Gallecs. Em sap greu que sigui majoritàriament gent de fora la què ha entès d'aquesta transcendència mentre que els del poble romaneu incrèduls desitjant que tot continuï igual. I m'entristeix aquesta actitud individualista de no voler aprofitar l'oportunitat de créixer socialment.

Però això no serà així i està en les nostres mans, no només conservar Gallecs com un poble, sinó transformar un simple nucli d'habitatges envellit en un model alternatiu socialment viu. El propietari ho té clar, tant clar que no ha esperat a l'aprovació del Pla Especial de Gallecs i ja ens a fet saber la seva intenció de treure les primeres cases a concurs. Això és el començament d'un llarg degoteig de projectes que durarà molt anys, generacions senceres, i per al qual hem de continuar treballant a fons perquè d'ell dependrà que Gallecs continuï sent un model de qualitat de vida reconegut.

El passat mes de desembre vam iniciar davant de can Cruz el procés de creació d'un col·lectiu que vetllés per la impulsió de Gallecs com un poble socialment viu i que treballés per la recuperació d'aquesta masia com a punt de partida i símbol dinamitzador d'aquesta nova etapa que s'obre.

Durant aquest període, que s'ha vist accelerat per una trucada des de l'Incasol que ens alertà que 4 masies sortirien a concurs públic pròximament, hem creat una visió comú de futur, hem redactat uns estatuts per a una nova associació transversal, hem redactat un projecte de rehabilitació integrador per a can Cruz i, el més important, hem aglutinat una bona xarxa de persones motivades que ja han redactat les seves pròpies propostes i començat a treballar.

Després de nombroses assemblees i reunions de treball, el proper diumenge 7 d'abril és fundarà l'Ateneu de Gallecs per a dur a terme aquesta finalitat. Us demano que aprofiteu el dia per sortir de les vostres cases i passegeu per Gallecs reflexionat com podeu ajudar a mantenir aquest espai privilegiat, que debateu amb gent carregada de ganes de viure i que passeu a la història sumant-vos com a fundadors de l'Ateneu de Gallecs.

Pol Ansó Ros
Gallecs