L'INCASÒL ES VEN GALLECS

Per què callen els ajuntaments?

Bàsicament per dues raons: la prostitució urbanística i el corporativisme interessat.

Un clar exemple del mercadeig crònic del Territori ha esclatat els darrers dies a Santa Perpètua. L’Incasòl, la immobiliària de la Generalitat, està extremadament endeutada i, l’ajuntament perpetuenc, també. El primer, ves a saber com, ha trobat un client i li ha fet una oferta a la baixa per un solar que primer va ser robat i 30 anys després segregat pel pitjor dels urbanismes. L’equip de govern municipal d'ICV-EUA i CiU amb el suport de Plataforma per Catalunya i el PCCA posen la vaselina per quatre duros mentre tenen uns polígons industrials que semblen camps de batalla abandonats.

La segona causa de silenci també és fastigosa: les seccions locals dels partits tenen llibertat d’actuació al marge de les seves cúpules. El menyspreu de Convergència pel Medi Ambient ja és de tots conegut, però, com pot ser que els regidors d'Iniciativa per Catalunya vulguin omplir 10 camps de futbol de camions als Pinetons? O conjuntament amb els del PSC de Montcada construir fins a 60 habitatges en la urbanització il·legal de L'Estany?

Per desgràcia per a la majoria, aquestes perversions polítiques només busquen diners fàcils per a tapar forats, tot al contrari del què haurien de fer les administracions: un model de desenvolupament sostenible.

Ara que ja tenim retratats a l’Incasòl i als ajuntaments de Santa Perpètua i Montcada, hem de mobilitzar-nos, quants més millor, per a parar aquesta barbaritat.

Pol Ansó