PARLANT DE MENTIDES

És evident que el responsable d'Acció Política d'ICV de Santa Perpètua i jo tenim visions molt diferents del què ha estat i és Gallecs en l'actualitat.

Mentre que per a ell Gallecs és només un tros de Mollet salvat definitivament -això si que és mentida, només cal preguntar als veïns de can Viola, can Planes o de la Torre de Malla d'on són o pensar en les grans infraestructures aprovades pendents d'execució- per a molts altres és un Corredor Ecològic entre les serralades i que molts grups polítics s'han omplert la boca citant-lo mentre en la pràctica feien, hipòcritament, tot el contrari com és mutilar-lo.

Amb aquesta manca de sensibilitat vers al Medi, es va decidir aprofitar la dinàmica d'una expropiació franquista per a taponar el connector del sud amb l'Alstom o emparedar la Riera de Caldes desconnectant-la de la resta de l'Espai -fins a l'extrem de què per anar del nucli urbà de Santa Perpètua a l'Espai Rural cal passar pel mig d'un aparcament del CIM amb portes incloses- amb els desperfectes sobre la Biodiversitat que això a provocat.

Una mentida és que ningú no ho vol canviar i ho demostren la quantitat d'al·legacions que hem fet multitud de grups tant al PDU, com al PEIN, com al PTMB, com a la majoria de POUMS i que, com a pàtria bananera que és Catalunya, cap administració s'ha dignat ni tan sols a respondre.

Una altra mentida és que ningú no ho pot canviar. Ell mateix escriu que l'INCASÒL va recomprar el solar a la Samsung. Això sí que va ser un encert i encara ho hauria estat més si en aquell moment s'hagués inclòs al PEIN compactant les zones verdes d'una part i les industrials de l'altra. El què ja no sorprèn a ningú és que ara la vulgui vendre perquè s'ha convertit en una immobiliària voltor més que contradiu gran part dels principis que s'atribueixen al seu web.

En aquest cas, és un símptoma d'egocentrisme pensar que aquesta empresa té una predilecció especial per a instal·lar-se al seu poble. Amb una Urbanística transparent, seria molt fàcil trobar-li un emplaçament millor per a la majoria i no només per a l'INCASÒL i el seu ajuntament.

Pel que fa a la compartida necessitat de crear llocs de treball, podem començar un debat on discutir sobre la quantitat neta de llocs creats, la seva qualitat i, sobretot, la dignitat que a diari comprovem la seva imparable deriva.

Finalment, dec ser un gran embadocador cridaner -i no sé quantes coses més que m'atribueix- per haver participat en la redacció d'un Manifest que no paren de signar des d’entitats de contrastat prestigi fins a grups polítics molt propers al seu.

Pol Ansó